24 Mart 2008 Pazartesi

BAL KABAKLI SEVGİ PASTASI


Merhaba arkadaşlar;
Yine bir görünüp bir kayboldum biliyorum ama belli başlı sebeplerim var. O yüzden kusura bakmayın arkadaşlar. Bu pastayı sevgililer günümde eşim için yapmıştım. Hem eşimin doğum günü hemde sevgililer günü çakışınca bende bu pastayla eşime sürpriz yapmıştım. Süslemesine çok özen gösteremedim çünkü aceleye geldi ama tadı çok güzeldi. Şimdi gelelim tarifine.
Keki için malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
1 su bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı toz fındık
Un ( kıvamı boza kıvamında olacak kadar un kullanın)
Kreması için:
1 kutu krem şanti
2 su bardağı süt
yarım çay bardağı kırılmış fındık
pembe gıda boyası
yarım kilo bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı su (kabak, şeker ve su ile pişirilir ve püre haline getirilir)
Yapılışı:
Şeker ile yumurtalar iyice köpürtülür. İçerisine sıvı yağ, hindistan cevizi sütü katılarak tekrar çırpılır. Fındık, vanilya, kabartma tozu ve un katılıp yağlanmış kalp şeklindeki kalıba dökülerek 160 derece fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca üçe bölünür ve her bir parça şekerli süt ile hafifce ıslatılır ve arasına çırpılmış krem şanti sürülür ve üzerine şeker ile pişirilmiş kabak püresi yayılıp fındıklar serpiştirilir. Pasta bu şekilde tamamlanır. En üstüne de gıda boyası ile renklendirilmiş krem şanti ile süslenir.
Bu bal kabaklı pasta bizim evde çok beğenildi. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz. Yine yakında güzel tarifler ile yeni bloger sayfamda yayınlamaya devam edeceğim.
Ağızınızın tadı ve keyfinizin hiç bozulmamasını dilerim. Herkese sevgiler!

4 yorum:

İnci'nin Mutfağı dedi ki...

Tarif harika, balkabağınında hertür tatlısı çok güzel oluyor.

Ellerinize sağlık en kısa zamanda deniyeceğim.

İnci

sekergibi dedi ki...

balkabağına turuncu rengini, veren
madde çok iyi bir antioksidan.
yani pastanız hem lezzetli hem sağlıklı ellerinize sğlık.

Mutfaknotlari dedi ki...

hayatım hele şükür geldin hoşgeldin sefalar getirdin .inan blogcuya baka baka bi hal oldum ama benim canım rkadaşım yok ortada
neyse şükür kavuşturana
pasta çok şeker olmuş
canısı ara verme inşallah bundan böyle
bekliyorum güzel pastalarını
öptüm şeker
ben melisa
www.mutfaknotlari.com
www.mutfaknotlari.blogspot.com

Unknown dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23
http://porselendemlik.blogcu.com ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.

Akşamüstü sohbetine gelen dostlara
Hanımlarla yapılan günlere
Beş çayına gelen misafirlere
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23
http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..
Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..

22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapan
http://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza ve
tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..
Sevgilerimizle..

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yağmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey:

Adınızı
Sitenizin adresini
Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.


atqpua

 
Secret Combination - Kalomira